Φιλοσοφία

Φιλοσοφία

Η Kayak είναι μία αμιγώς ελληνική εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εδώ και τρεις δεκαετίες.

Η υπόσχεση που έδωσε ο ιδρυτής της εταιρίας, Γ.Σταυρίδης, ήταν να αλλάξει μια για πάντα την αντίληψη που είχε ο κόσμος για το παγωτό… και το κατάφερε!

 

Δεν επαναπαυθήκαμε ποτέ στις υπάρχουσες γεύσεις. Αναγάγαμε τη δημιουργία του παγωτού σε τέχνη, σε δημιουργία, σε μαγεία!

Η μαγιά των παγωτών μας είναι η καινοτομία και η αριστεία σε κάθε επίπεδο, με έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες  και στην ελληνικότητα με ένα twist (μαστίχα με ροζ πιπέρι, λουκούμι τριαντάφυλλο, cheesecake με κατίκι και σμέουρο)!

 

Η Kayak προσφέρει περισσότερες από 80 πρωτότυπες γεύσεις παγωτού. Γεύσεις βασισμένες στις τελευταίες τάσεις της γαστρονομίας και της παγκόσμιας αγοράς: αλμυρά παγωτά, παγωτά με αλκοόλ, με μπαχαρικά. 

Γεύσεις που δεν είχατε φανταστεί και που πρώτοι εισήγαμε στην ελληνική αγορά!

 

Στόχος μας είναι να μην σταματάμε ποτέ και να μην επαναπαυόμαστε. Θέλουμε να καινοτομούμε αναζητώντας διαρκώς την τέλεια συνταγή!

 

Επιλέγουμε φυσικές και αγνές πρώτες ύλες όπως φρέσκο ελληνικό γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος και πραγματικά φρούτα και ξηρούς καρπούς, ενώ όλα μας τα προϊόντα, παρασκευάζονται κατόπιν εκτενούς έρευνας και αρκετών γευστικών δοκιμών μέχρι την στιγμή που θα είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. 

 

Διαχρονικά, διακατεχόμαστε από πολλές γλυκιές «πρωτιές». Δημιουργήσαμε το πρώτο βιολογικό παγωτό στην Ελλάδα, το πρώτο αλμυρό παγωτό και το πρώτο παγωτό με αλκοόλ καθώς και το βραβευμένο για την καινοτομία του Kayak Original Greek FrozenYogurt  με 100% πραγματικό ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι.  

 

Ακόμα, για τον εορτασμό των 30 ετών της εταιρείας μας και της πορείας της στην ελληνική αγορά, το 2023 πρωτοπορώντας για μια φορά ακόμα, εμπνευστήκαμε από αγαπημένα cocktails και τα κάναμε παγωτό σε μια μοναδική premium συσκευασία! 

 

Τα KAYΑΚ KOCKTAILS, τα οποία ήδη βραβευτήκαν με  Great Taste Award*, οι καταναλωτές μας μπορούν να τα απολαύσουν είτε στις boutique της Kayak, είτε σε πολύ επιλεγμένα σημεία. 

 

Τα cocktails που μεταμορφώθηκαν…σε παγωτά είναι το Daiquiri, το Espresso Martini*, το Manhattan* και το Mexican Twist, με την αντίστοιχη περιεκτικότητα σε αλκοόλ φυσικά!

 

Ακόμα, η Kayak σεβόμενη τις διατροφικές ιδιαιτερότητες που μέρος των καταναλωτών έχει, προσφέρει παγωτά Χωρίς Γλουτένη, παγωτά Χωρίς Λακτόζη, παγωτά με στέβια, αλλά και Βιολογικά.

 

Επενδύουμε λοιπόν, συνεχώς τον καλύτερό μας εαυτό, με πάθος, έμπνευση, φαντασία και συνεχή έρευνα για να συνεχίζουμε να είμαστε υπερήφανοι για τα παγωτά και τα γλυκά της ΚΑΥΑK.

 

Kayak για εμάς είναι ΕΜΠΝΕΥΣΗ! Ήταν η πρώτη εταιρεία παγωτού και γλυκών στην ελληνική αγορά, η οποία προχώρησε σε αποκλειστικές συνεργασίες με διάσημους επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, με στόχο να προσφέρει στο κοινό τους πιο gourmet συνδυασμούς ποιότητας και γευστικής απόλαυσης:

 

  • ▪️Αποκλειστική συνεργασία με τον pastry chef Pierre Hermé για τη δημιουργία μιας αποκλειστικής collection γλυκών Kayak by Pierre Hermé (2008)
  • ▪️Συνεργασία με τον pastry chef Στέλιο Παρλιάρο για τη δημιουργία του επιδορπίου – παγωτού Chocolate Crumble (2004)
  • ▪️Συνεργασία με τον pastry chef Alain Chartier για τη διοργάνωση εξειδικευμένου σεμιναρίου με θέμα την παρασκευή παγωτού στη σχολή chef Le Monde (2003)

Χάρη στο σύγχρονο εξοπλισμό και την ευέλικτη διαδικασία παραγωγής, η Kayak εισήγαγε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά παγωτού μια νέα πρωτοποριακή δυνατότητα: την παρασκευή customized γεύσεων, δίνοντας έμφαση στις ιδιαίτερες ανάγκες και στα συστατικά προτίμησης του πελάτη.

 

Τα παγωτά μας έχουν 25 – 30 % διόγκωση, δηλαδή το minimum ποσοστό αέρα που είναι απαραίτητο για να δημιουργηθεί ένα παγωτό. Πλούσια και μεστή γεύση με μικρότερη απαιτούμενη ποσότητα για ολοκληρωμένη απόλαυση.

 

Η παραγωγή πραγματοποιείται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κορωπί, μία επένδυση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, με παραγωγική δυναμικότητα μεγαλύτερη των 1.000 τόνων παγωτού ετησίως και συνολική επιφάνεια 3.000m2.

 

Λειτουργούμε σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και είμαστε πιστοποιημένοι κατά τα πρότυπα ISO 9001:2000 & ISO 22000:2005.

 

Τα παγωτά Kayak μπορεί να τα βρει κανείς στις 16 boutique που αριθμεί σήμερα η Kayak, αλλά και σε 2.000 επιλεγμένα σημεία πώλησης HORECA.

Καταστήματα Kayak Boutique

Από το The Mall Athens ως τη Μύκονο, δείτε όλα τα καταστήματά μας.

Σημεία Πώλησης Kayak

Αναζητήστε την περιοχή που επιθυμείτε να απολαύσετε ένα παγωτό Kayak.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τις γεύσεις της Kayak στην Ελλάδα και το εξωτερικό!