Carrot Cake
Αν και κανείς θα ήταν σίγουρος ότι πρόκειται για Αγγλοσαξονική συνταγή, φαίνεται ότι η πρώτη δημοσίευση της συνταγής του κέικ καρότου έγινε σε ένα Γαλλικό βιβλίο μαγειρικής, που εκδόθηκε στην Αγγλία το 1827.
Αργότερα στον ίδιο αιώνα βρίσκουμε καταγεγραμμένη συνταγή για κέικ καρότου στην Ελβετία, όπου ακόμη και σήμερα είναι απ’ τα πλέον δημοφιλή κέικ.Tocarrotcake ωστόσο έγινε δημοφιλές στη Βρετανία κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου όταν πολλές τροφές ήταν περιορισμένες, ενώ τα καρότα βρίσκονταν σε αφθονία. Το μοναδικό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου γλυκού το έκανε να λατρεύεται ακόμη και σήμερα! Απολαύστε το στα Kayak την αυθεντική συνταγή με επικάλυψη αφράτης κρέμας τυριού.
Αγοράστε το εδώ!